INSPIS- työ- ja opintoryhmässä saa tukea itsensä kehittämiseen

Tässä blogipostauksessa Karjaalla sijaitsevan Klubitalo Fontanan porukka kertoo minkälainen on Fontanan työ- ja opintoryhmä INSPIS ja mitä inspiraatioon oikein tarvitaankaan. Taito hyväksyä myös epäonnistumiset ja nähdä ne tienä uuteen on tärkeää.

Inspiraatioon tarvitaan uteliaisuutta uusia asioita sekä haasteita kohtaan. Inspiraatio toimii myös perusedellytyksenä sille, että ihminen voi oppia uutta. Usein meillä ihmisillä on taipumusta vähätellä omaa osaamista ja mahdollisuuksia, ja takerrumme samoihin, turvallisiin kuvioihin emmekä uskalla haastaa itseämme. Ihmiset ovat rakennettu niin, että sitä pyrkii saavuttamaan aina tasapainoisen olotilan. Siksi mahdolliset muutokset ovat usein hieman pelottaviakin. Klubitalolla toiminta on tavoitteellista, mutta tavoitteet voivat olla ihan pieniä ja kaikille omanlaisiaan. Pienten tavoitteiden saavuttaminen auttaa kohtaamaan taas isompia haasteita ja muutoksia.

Klubitalon INSPIS -ryhmästä saa uusia ajatuksia itsensä kehittämiseen. Kuva: Pexels

Klubitalolla voi kokeilla uusia asioita omassa tahdissa

Robert F. Kennedyn sanoin: ”Vain ne, jotka uskaltavat epäonnistua voivat onnistua.”
Klubitalo antaa hienon mahdollisuuden omaan kasvuun sekä itseluottamuksen lisäämiseen turvallisessa ympäristössä. Klubitalolla voi kokeilla uusia asioita omassa tahdissa, silloin kun niihin itse on valmis.

Itseluottamus tarkoittaa sitä, että uskoo selviytyvänsä siitä mihin ryhtyy ja ymmärtää omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Itseluottamuksella on suuri merkitys. Hyvä itseluottamus antaa kykyä  olla kiitollinen onnistumisistaan, ja toisaalta myös kykyä hyväksyä epäonnistumisensa. Itseluottamus tuo uskallusta hypätä myös uusiin haasteisiin. Uudet haasteet taas tuovat parhaimmassa tapauksessa arkeen mielekkyyttä, uusia taitoja ja sosiaalisia suhteita tai jopa koulutuksen tai työpaikan!

Klubitalolta saa tukea ja apua myös itseluottamuksen kehittämiseen. Klubitalolla voi vahvistaa omia taitoja ja kehittää niitä eteenpäin. Klubitalo Fontanassa on työ- ja opintoryhmä INSPIS, jonka tavoitteena on hakea yhdessä rohkeutta kohdata uusia asioita. Ryhmässä on mahdollisuus kehittää itseään, jotta askel kohti työtä ja opintoja tuntuisi helpommalta. Näistä saa hyvän pohjan kohdata uusia haasteita ja mahdollisuuksia myös klubitalomaailman ulkopuolella.

Kirjoittajat: Klubitalo Fontanan porukka