Viestintäsuunnittelija Riina esittäytyy!

Moikka! Täällä esittäytyy Riina Linnainmaa, Suomen Klubitalojen tuore viestintäsuunnittelija. Toinen työviikko on tänään pyörähtänyt käyntiin ja on sopiva aika kertoa itsestäni hieman lisää. Olen saanut kaikilta lämpimän vastaanoton ensimmäisen viikon aikana ja työnaloitus on sujunut mukavasti, kiitos siitä kaikille!

Valmistun tulevana kesänä filosofian maisteriksi, ja opintojani olen suorittanut niin Jyväskylän kuin Turunkin yliopistoissa. Ajattelin kouluun pyrkiessä, että minusta tulee opettaja, mutta se ei tuntunut opintojen alkaessa ollenkaan omalta jutulta. Ihmisten kanssa työskentely kuitenkin kiinnosti ja opinnot tuntuivat muuten mielekkäiltä, joten jatkoin niitä samalla tietäen, etten tahdo työllistyä opettajaksi. Parin vuoden opintojen jälkeen sain siirron Turkuun ja samalla oma polku vähitellen kirkastui. Kiinnostuin viestinnästä sekä markkinoinnista ja päätin hakea alalle harjoittelijaksi. Harjoitteluiden kautta palaset alkoivat löytämään oikeat paikkansa ja oma tulevaisuus näytti jo hitusen selkeämmältä.

Aiempaa työkokemusta viestinnästä olen kerryttänyt eri aloilta ja useammasta työpaikasta. Olen tehnyt viestinnän ja markkinoinnin töitä harjoittelijana sekä assistenttina muun muassa Turun yliopistossa, Opintokeskus Siviksessä ja lastenpuheterapian start up -yrityksessä. Näiden lisäksi olen tehnyt usealle eri alan yritykselle sisällöntuotantoa yrittäjänä.  Tärkeintä itselleni on, että työllä on yhteiskunnallinen merkitys ja se vastaa omia arvojani. Tässä työssä yhdistyvät molemmat. Minulle olikin työtä hakiessa merkittävää, että saisin tehdä töitä ympäristössä, joka todella kiinnostaa, sillä silloin työnteko tuntuu myös innostavalta, hauskalta ja antoisalta. Toivon ja uskon, että työpanokseni avulla Suomen Klubitalojen viestintä on tulevaisuudessa entistäkin kirkkaampaa.

Tärkeintä itselleni on, että työllä on yhteiskunnallinen merkitys ja se vastaa omia arvojani. Tässä työssä yhdistyvät molemmat. 

Töiden lisäksi olen pyrkinyt keräämään kokemusta vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kautta. Olin opiskelujen alussa aktiivinen järjestötoimija ja nyt opintojen loppupuolella toimin tukiopiskelijana Mielen päällä -toiminnassa. Tukiopiskelijoiden tehtävä on tarjota vertaistukea opiskeluelämän haasteisiin ja varmistaa, ettei yksikään opiskelija jäisi huoliensa kanssa yksin. Jos vuorokaudessa olisi lisää tunteja, jatkaisin näiden pestien parissa varmasti vieläkin. 

Rakastan olla kotona, ja koti onkin itselleni maailman tärkein paikka. Sieltä minut usein vapaa-ajalla löytääkin. Asun siis Turussa, mutta olen asunut hetken myös Jyväskylässä ja muutaman vuoden Ahvenanmaalla. Vaikka olen viihtynyt kaikissa asumissani paikoissa, ei Turun voittanutta ole ja täällä olisi nyt tarkoitus pysyä. Parasta aivojen nollausta on erilaiset ryhmäliikuntatunnit, jotka ovat iso osa arkeani sekä tennis, jolle toivon kesällä löytyvän paljon lisää aikaa.

Klubitalotoiminta ei ollut itselleni ennestään kovin tuttua, mutta nyt tutustun toimintaan, sen viestintään ja mahdollisuuksiin sekä talojen tapoihin ja ihmisiin. Minuun voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä niin viestillä, sähköpostilla tai soittamalla. Toivottavasti tavataan mahdollisimman monen kanssa ihan kasvotusten tulevien talovierailujen merkeissä tai ainakin Teamsin ruuduilla!

Riina Linnainmaa

Suomen Klubitalojen viestintäsuunnittelija

riina.linnainmaa@suomenklubitalot.fi