Uusi koordinaattori esittäytyy, heipä hei!

Moikka! Mä olen Mika Lillman, ja aloitin 18.3. Suomen Klubitalot ry:llä eklubitalotoiminnan koordinaattorina. Tässä hihoja kääriessä on hyvä hetki kertoa vähän itsestäni ja ajatuksistani tähän tehtävään liittyen.

Asustan Lohjalla perheeni ja Totoro-kissan kanssa. Vapaa-ajalla tykkään palautua istumatyöstä liikunnan parissa, ja erityisesti luonnossa liikkuminen ja vaellus on lähellä mun sydäntä. Vastapainoksi käytän myös aivan liikaa aikaa elokuviin, suoratoistosarjoihin ja sohvalöhöilyyn. Haluaisin ajatella olevani leppoisa ja helposti lähestyttävä tyyppi, ja muhun saa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä!

Edustan sitä ikäluokkaa, joka on kasvanut tietokoneiden juuri tultua kaikkien saataville. Ehkä juuri tästä on syttynyt itsellenikin into kurkkia konepellin alle ja opetella käyttämään tekniikkaa ja digivälineitä hyödyksi ja huviksi. Commodore 64:sen ja Windows 3.1:sen ajoista on tultu pitkälle. Nykyään oma harrastuneisuus liittyy lähinnä arjessa vastaantuleviin haasteisiin  – esim. miksi se älytelkkarin kaukosäädin ei taaskaan toimi – ja satunnaiseen videopelailuun lasten kanssa.

Ponnistan tähän tehtävään monipuoliselta työtaustalta. Polkuni on kulkenut nuorten parissa tehtävästä työstä yhdistyskehittämisen äärelle. Viimeisimpänä työskentelin Digi- ja väestötietovirastolla kehittämässä valtakunnallista digituen toimintamallia. Digitalisaatio ja sen tuomat mahdollisuudet (ja sudenkuopat!) ovat siis tulleet tutuksi sekä vapaa-ajalla että töissä.

Haluaisin ajatella olevani leppoisa ja helposti lähestyttävä tyyppi, ja muhun saa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä!

Sanonta kuuluu: ”Kaikki mikä voi, digitalisoituu”, ja tämä kehitys on tavoittanut myös klubitalotoiminnan. Digitalisaatio on kaikkialla, ja se avaa uusia mahdollisuuksia meistä jokaiselle osallistua uudenlaiseen toimintaan, oppia uutta ja vaikkapa löytää mielekästä tekemistä.

Hain tähän tehtävään, koska ajattelin, että mulla olisi tähän paljon annettavaa. Ja siis toki ajattelen niin edelleen. eKlubitalolla on mahdollisuus tavoittaa uusia kohderyhmiä ja madaltaa osallistumisen kynnystä entisestään. Ansiokasta työtä tehnyt Digitys-hanke tarjoaa mahtavan lähtökohdan jatkojalostaa hyväksi todettuja toimintatapoja ja rakentaa uutta.

Klubitalotoiminta ei ole minulle entuudestaan kovin tuttua, mutta olen jo lyhyessä ajassa vakuuttunut siitä, että tämä toiminta on enemmän kuin paikallaan yhteiskunnassamme. Tässä työsuhteeni alussa tulen käyttämään aikaa Klubitalojen kiertämiseen lähellä ja vähän kauempanakin, jotta toiminta tulee tutuksi.

Odotan myös innolla kuulevani teiltä, mitä ajatuksia ja toiveita teillä on eKlubitalon toimintaa kohtaan! Edessä on iso urakka, josta suoriudumme parhaiten yhdessä. Toiminnan keskiössä olette te; jäsenet, työntekijät ja yhteistyökumppanit, ja haluan, että toiminta muotoutuu teidän näköiseksenne. Norsukin syödään pala kerrallaan, joten ei muuta kuin ruokapöytään!

eKlubitalon koordinaattori Mika Lillman

eKlubitalon koordinaattori Mika Lillman

mika.lillman@suomenklubitalot.fi