Mitä Klubitalojen maailmankonferenssista jäi mieleen?

Klubitalojen maailmankonferenssi järjestettiin 28.9.–3.10.2019 Lillestrømissä, Norjassa. Paikalla oli yli 400 osallistujaa, jotka tulivat yli sadasta eri Klubitalosta, 20:sta eri maasta. Konferenssin järjesti Clubhouse International yhdessä norjalaisten Klubitalojen kanssa.

Pääteemoina seminaarissa käsiteltiin työllistymistä, hyvinvointia, yhteisöön kuulumisen voimaa ja nuorten aikuisten roolia klubitalotoiminnassa. Myös voimaantumisesta ja datan merkityksestä ja keräämisestä oli paljon asiaa. Seminaarissa – kuten klubitalokonferensseissa yleensäkin – oli vahvasti esillä jäsenten omat kertomukset, eli testimoniaalit. Kertomukset ovat aina hyvin mielenkiintoisia ja merkityksellisiä, ja niissä kaikissa tuli hyvin vahvasti esille yhteisöön kuulumisen voima.

Suomen Klubitalot ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Kirsti Lappalainen kertoo:

”Terveiset Viikinkien maasta Norjasta! Saavuimme sateiseen Osloon iltapäivällä 28.9.2019. Klubitalojen seminaari alkoi 28.9. lauantai-iltana klo 18 tervetuliaistilaisuudella. Matkan rasittamina menimme aikaisin nukkumaan, ja yö sujui vaihtelevasti valvoen ja nukkuen. Odotin tulevia konferenssipäiviä innolla, mutta myös jännityksellä.

Sunnuntaina 29.9. seminaari alkoi kaikille yhteisillä puheenvuoroilla. Avajaispuheenvuoro oli todella vaikuttava. Siinä esiintyi muun muassa norjalainen Lapin pukuun pukeutunut esiintyjä, joka joikasi aidosti lappilaiseen tyyliin. Samaan aikaan suurella näytöllä pyöri komeita kuvia pohjolasta ja nimenomaan pohjoisesta Norjasta. Aloitus oli todella vaikuttava ja upea!

Ensimmäisenä päivänä käsiteltiin esimerkiksi Klubitalojen kasvua ja mielenterveyden prioriteetteja maailmanlaajuisesti. Iltapäivälle oli useampia työpajoja valittavana. Päivä oli antoista ja illalla tuntui takki olevan aika tyhjä; päivä oli ollut täynnä asiaa ja myös kielen kääntäminen aiheutti oman voimankoitoksensa. Illalla meillä oli vielä Clubhouse Internationaliin vapaamuotoinen tilaisuus, jossa eri maiden Klubitalojen hallitusten jäsenet tapasivat toisiaan.

Klubitalojen maailmankonferenssi Lillestrømissä, Norjassa keräsi paljon ihmisiä ympäri maailman.
Klubitalojen maailmankonferenssi Lillestrømissä, Norjassa keräsi paikalle paljon klubitaloväkeä ympäri maailman. Kuva: Peppi

Maanantai-aamuna seminaari alkoi klo 9. Aamupäivän yhtenä isona teemana oli jäsenten taitojen ja vahvuuksien tukeminen. Sitten oli mahdollisuus valita työpaja kattavista aiheista. Iltapäivällä oli kaikille yhteinen tilaisuus, jossa oli teemana terveellisyys ja hyvinvointi. Iltapäivän ohjelmaan kuului myös lisää erilaisia työpajoja. Illalla kävimme vielä tutustumassa Oslon vanhimmalla Klubitalolla.

Keskiviikkona pääteemoina työpajoissa oli jäsenten kokonaisvaltainen tukeminen toipumisessa. Myös mm. henkilökunnan roolia yhteisössä pohdittiin työpajassa. Illalla osallistuimme tilaisuuteen nimeltä Clubhouse Cinema. Tilaisuudessa esiteltiin 3 lyhytelokuvaa eri Klubitalojen toiminnasta. Esitellyt Klubitalot sijaitsivat Suomessa, Saksassa ja Kanadassa.

Datan keräämiseen ja sen tehokkaaseen hyödyntämiseen keskittynyt työpaja käynnissä. Vetäjinä New Yorkin Fountain House, Toronton Progress Place Clubhouse, San Antonio Clubhouse
Datan keräämiseen ja sen tehokkaaseen hyödyntämiseen keskittynyt työpaja käynnissä. Vetäjinä New Yorkin Fountain House, Toronton Progress Place Clubhouse, San Antonio Clubhouse. Kuva: Peppi

Kaiken kaikkiaan seminaari oli antoisa. Suuri anti oli eri puolilta maailmaa olevien ihmisten tapaaminen ja englanninkielen harjaantuminen. Aluksi tuntui, etten ymmärrä yhtään mitään, mutta pian huomasinkin pärjääväni oikein kohtuullisesti ja ymmärtäväni suurimman osan esityksistä. Erityiskiitoksen ansaitsee hotellimme, Thon Hotel Arena. Kaikki seminaarijärjestelyt hoituivat loistavasti, hotellilla oli hyvät palvelut ja aivan mahtava ruoka.

”Isoimman huomion ansaitsee kuitenkin oivallus siitä, miten hienoa on tuntea kuuluvansa tähän suureen, ihanaan perheeseen.”

Kirsti Lappalainen

Kirjoittajana: Kirsti Lappalainen, Suomen Klubitalot ry:n hallituksen varapuheenjohtaja & editointiapuna Peppi

Haluaisitko sinä kirjoittaa blogia? Ota yhteyttä Suomen Klubitalot ry:n Peppiin tai Päiviin, jos haluaisit saada äänesi kuuluville Suomen Klubitalot ry:n blogissa!